maandag 1 november 2010

Winter-eten


Het was zondag om vijf uur ’s middags al bijna donker en dat maakte dat ik zin had in winter-eten. Iets met rode wijn en knoflook. Het werd kip gestoofd in rode wijn, met spruitjes. Het recept bleek ‘Rick-proof’ wat betekent dat er geen melkproducten in zaten die onze buurjongen niet mag hebben. En dus werd het winter-eten voor drie, op de bank, met een deken en de laatste aflevering van The Unit seizoen 1.


Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 2 rode uien

- 1 teen knoflook

- 50 gram boter

- 3 kipfilets (liefst bio of scharrel!)

- 125 gram kastanjechampignons

- 100 ml rode wijn

- 1 pot vleesfond (a 380 ml)

- 4 takjes verse rozemarijn

- Klein beetje bloem en een zeef

- 400 gram spruitjes

- Aardappelschijfjes/partjes/krieltjes die je lekker vindt


Hoe maak je het?

1. Sn
ijd de uien in ringen en hak de knoflook heel fijn. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes. 2. Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze twee minuten mee in de pan, op hoog vuur. 3. Snijd de champignons in kwartjes en roer deze kort door de kip. 4. Giet de fond en wijn bij het kipmengsel en laat het op hoog vuur inkoken. De kip stooft nu gaar. Als de saus te dun blijft kun je ‘m wat dikker maken door een klein beetje bloem boven de pan te zeven en dit goed door het mengsel te roeren. Voeg de naalden van de rozemarijn ook toe en laat alles goed doorkoken. Breng op smaak met zout en peper. 5. Bereid intussen de aardappeltjes en kook de spruiten acht minuten. 6. Voeg als laatste de spruitjes toe aan het kip-wijnmengsel. Serveer de aardappels en het kip-wijnmengsel samen op een bord.

Wat smaakt er lekker bij?

In plaats van aardappelpartjes kun je zelf aardappelpuree maken van kruimige gekookte aardappels, melk, boter en peper en zout.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten