maandag 25 oktober 2010

Pittige/zure/zoute salade



Het is maandag en ik heb afgelopen weekend teveel lekkere dingen gegeten en teveel ongezonde drankjes gedronken. Tijd voor een lichte en slanke maaltijd. Maar wel eentje met pit. Deze vegetarische salade is pittig, zuur en zout. Alleen zoet ontbreekt en volgens de wetten van de Oosterse keuken hoort die smaak er eigenlijk ook nog bij. Maar niet in dit recept en dat is maar goed ook want een schep suiker toevoegen zou dit maaltje weer minder slank maken.


Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 4 bos- of lente-uitjes
- 1 zakje gemengde eikenbladsla (van de AH, ‘gewone’ sla mag ook maar doe er dan wat losse rucola doorheen)

- 1 bosje verse koriander

- suga
r snaps of peultjes (zoveel als je lekker vindt)
- diepvrieserwten (zoveel als je lekker vindt)

- 1 limoen

- 1 bakje tofu, fijngesneden of al gesneden tofu-reepjes

- 4 eetlepels Oosterse roerbakolie (Conimex heeft een lekkere)

- 2 theelepels rode currypasta (of meer :-))

- 1 a 2 eetlepels Japanse sojasaus

- zout en peper

Hoe maak je het?

1.
Verhit in
een wok de helft van de olie en bak de currypasta hier even in, tot ‘ie goed geurt. 2. Roer de tofu door de curry en bak dit op laag vuur zo’n tien minuten. 3. Was intussen de uitjes en snijd ze in dunne ringetjes. Snijd de koriander fijn. 4. Kook de sugar snaps of peulen samen met de diepvrieserwten heel kort; 3 à 4 minuten. Spoel daarna koud af en laat ze afkoelen. 5. Boen de limoen schoon en rasp de schil. Pers de limoen uit. 6. Meng het limoensap (ongeveer 1 eetlepel) met de overgebleven olie en wat peper en zout. 7. Vermeng in een schaal de sla, uiringetjes, erwten, sugar snaps, koriander, dressing, limoenrasp en de gebakken tofu.

Wat smaakt er lekker bij?
Naanbrood! Indiaas en dus eigenlijk niet helemaal passend, maar wel héél lekker bij deze salade. Een andere optie is om er noodles bij te maken.


5 opmerkingen:

  1. Erwtjes en sugarsnaps zijn wel een beetje zoet. Dus toch voldaan aan de smaakcombinatie. :-) gezellig met Es op stap geweest? X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jemig Lot, heel gezond!

    Na afloop wel een klein speculaasje bij de koffie.

    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Maaike: klopt, en nog gezond zoet ook! Jep heb fijn avondje A'dam gedaan dit weekend. Naar Paradiso met andere vriendin en toen nog op stap met Es erbij. How are you??

    @Jose: goed he! Enne...geen toetje gehad :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. lekkere recepten, lotte,handig om die paar 100gram weer weg te werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Salade was heerlijk. Heb er runderreepjes ipv tofu in gedaan en had geen naan of noodles dus heb er cashewnoten door gegooid voor de bite. Ook een aanrader.

    BeantwoordenVerwijderen