donderdag 18 november 2010

Bijna Bio Soep


De caissière van de biologische winkel probeerde te raden wat ik ging eten maar kwam op basis van mijn boodschappen (tomatenblokjes, witte bonen, bleekselderij en paprika) niet verder dan “iets met tomaten, bonen en andere groenten”. Het zou een soep worden, met biologische en niet-biologische ingrediënten. Gezond en voedzaam en extra lekker met warm olijven-mozzarella-breekbrood van de Albert Heijn. De soep is natuurlijk ook lekker met niet-biologische groenten en wat betreft de kruiden moet je doen wat je zelf lekker vindt. Ook met de groenten kun je variëren maar zoals het hieronder beschreven staat, vind ik het het lekkerst.


Wat heb je nodig voor een grote pan soep (minimaal 4 personen)?
- 1 rode paprika

- 2 blikken witte bonen à 400 gram

- 2 blikken tomatenblokjes à 400 gram

- 4 stengels bleekselderij

- 300 gram bladspinazie (vers of uit diepvries)

- 200 gram diepvrieserwten

- kruidenbouillonblokje

- 1 teen knoflook

- 2 uien

- olijfolie

- peper en zo
ut + kruiden naar keuze (bijvoorbeeld paprikapoeder, basilicum, Italiaanse kruiden)
- brood

- geraspte Parmezaanse kaas


Hoe maak je het?

1.
Snijd de uien en knoflook fijn en fruit ze in olijfolie in een grote pan. 2. Was de stengels bleekselderij en snijd ze in dunne plakjes. Snijd ook de paprika in stukjes. Bak bleekselderij en paprika even mee met de ui en knoflook. 3. Giet hierbij ongeveer 1,5 liter water en doe het bouillonblokje erbij. Goed doorroeren en aan de kook brengen. 4. Voeg dan de tomatenblokjes toe, laat de bonen uitlekken in een vergiet en voeg deze ook toe. Doe de erwten erbij (hoeven niet van tevoren ontdooid te zijn) en – als je diepvriesspinazie gekozen hebt – de spinazie. Heb je verse spinazie wacht dan tot de laatste vijf minuten voorda
t je het toevoegt. 5. Proef de soep, voeg kruiden toe naar eigen smaak en laat de soep nog ongeveer tien minuten zachtjes doorkoken. 6. Garneer met een beetje Parmezaanse kaas en serveer met brood.

Wat smaakt er lekker bij?

Brood, bijvoorbeeld olijven-mozzarella-breekbrood uit de oven, van de AH.



3 opmerkingen: