zondag 7 november 2010

Sgroppino en een beetje spijt


Vandaag hadden we er allemaal een beetje spijt van maar gisteravond was het fijn: sgroppino van wodka, pro secco en citroen-sorbetijs. Supersimpel, erg lekker en kan zelfs prima na kaasfondue.













Wat heb je nodig voor zes glazen?
- 2 bakken citroen-sorbetijs
- ½ liter pro secco

- 100 milliliter wodka

- 1 limoen
- flutes of cocktailglazen

Hoe maak je het?

1.
Meng met een mixer het ijs, de pro secco en de wodka. Bovenstaande hoeveelheden zijn een indicatie; maak het zoals je het zelf lekker vindt. 2. Snijd de limoen i
n partjes en maak een inkeping in elk partje. 3. Verdeel de sgroppino over zes flutes of cocktailglazen en schuif een limoenpartje over de rand van elk glas.

1 opmerking:

  1. deze bewaar ik voor het kerstdiner, kleinere glazen en je hebt een fabtastische amuse!!!

    BeantwoordenVerwijderen