dinsdag 23 november 2010

Verslavende tortilla



Pas op want deze Spaanse aardappeltortilla blijkt zo verslavend te zijn dat je er meer van eet dan je eigenlijk zou moeten doen. Dat was althans wat er bij ons gebeurde.... Naast verslavend is ' ie ook hartstikke makkelijk om te maken, snel en nog best gezond ook.




Wat heb je nodig voor een grote tortilla voor ongeveer 3 personen?
- zes (biologische of vrije uitloop) eieren
- een half zakje geraspte (30+) kaas
- 300 gram aardappelschijfjes
- twee sjalotjes
- 1 teen knoflook
- een halve paprika
- 3 tomaten
- een half bakje kastanjechampignons
- 200 gram diepvrieserwten
- 100 gram chorizo, in plakjes
- peper en zout
- verse rozemarijn
- olijfolie

Hoe maak je het?
1. Verwarm de olie in een grote koekenpan (waar je ook een deksel bij hebt), snijd de ui en knoflook fijn en fruit ze zachtjes. 2. Snijd de paprika en tomaten in kleine stukjes en de de champignons in kwartjes en bak deze op laag vuur mee. Voeg ook de (al dan niet bevroren) erwten toe. 3. Bak in een andere pan de aardappelschijfjes bruin. 4. Snijd de plakjes chorizo in stukjes en bak deze mee met de aardappelen. 5. Maak een mengsel van de eieren, kaas, peper en zout en de naalden van de rozemarijn (naar smaak) en roer dit goed door. 6. Voeg de aardappel met chorizo bij het groentemengsel en giet hier overheen het eimengsel. Doe een deksel op de pan en zet het vuur laag zodat de onderkant van de tortilla niet aanbrandt. Wacht nu net zo lang tot het ei gestold is zonder dat je het heel droog laat worden. Snijd in stukken en serveer.

Wat smaakt er lekker bij?
Wij aten er kort gekookte broccoli bij, met een beetje zout.


1 opmerking: