woensdag 29 december 2010

Kerst-portobello


Omdat het kerstdiner dit jaar uit schandalig veel vlees bestond, was het voorgerecht vleesloos. En superlekker! Simpel ook en dus geschikt voor mijn blog. Met veel dank aan meneer Albert Heijn. Daar gaan we.





Wat heb je nodig voor vier portobello's als voorgerecht?
- 4 grote portobello's
- 3 tot 4 eetlepels olijfolie met basilicum
- 4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries, ontdooid

- 200 gram gorgonzola, zonder korst
- 2 sjalotjes in dunne ringen
- verse tijm
- rucola
- versgemalen peper
- bakpapier

Hoe maak je het?
1. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden. 2. Snijd voorzichtig de stelen uit de portobello's en smeer ze aan de buitenkant in met wat olie. 3. Leg op elk plakje bladerdeeg een portobello en vouw het deeg om de paddenstoelen heen. 4. Snijd de gorgonzola in vier stukken en vul de portobello's hiermee. Leg de sjalotringen hier bovenop, dan de tijm, de peper en tenslotte nog wat olie. 5. Bak de portobello's in 20 tot 25 minuten. Serveer ze op bordjes met een beetje rucola.

Wat smaa
kt er lekker bij?
Wij aten de portobello's met rucola, als voorafje. Als hoofdgerecht kun je ze eten met bijvoorbeeld tagliatelle.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten