zondag 29 augustus 2010

Zelf wontons maken


Na het zien van één of ander vaag Japans kookprogramma waarin een hond (!) centraal staat, wist ik het zeker: ik moest en zou zelf wontons maken. En zo geschiedde.
















Wat heb je nodig voor ongeveer 24 stuks?

- 1 pakje wontondeeg; kant-en-klare wontonvellen van de toko

- 300 gram gepelde rauwe garnalen

- 2 centimeter geschilde gember, heel fijngehakt

- 1 teen knoflook

- 4 lente-uitjes in ringetjes
- 2 eetlepels bamboescheuten uit een blikje, gehakt

- 2 eetlepels dunne, zoute sojasaus
- ½ theelepel sesamolie

- 1 theelepel limoensap

- 1 eiwit

- Keukenmachine

- stoommandje

Hoe maak je het?
1. Maal alle ingrediënten (behalve de wontonvellen natuurlijk) in de keukenmachine tot een korrelige massa; niet helemaal fijn malen dus! 2. Leg de wontonvellen los van elkaar naast elkaar en wacht even tot ze een beetje zacht zijn; te harde, bevroren vellen zullen breken als je ermee aan de slag gaat. 3. Leg op elk velletje een volle theelepel van het mengsel. Bestrijk de randjes van de vellen met wat water en vouw de vellen dicht. Druk de randjes goed tegen elkaar aan. 4. Zet het stoommandje op een pan met kokend water op het vuur, leg de wontons in het mandje en stoom ze gaar in ongeveer drie minuten.


Wat smaakt er lekker bij?

Zoete chilisaus! Wij hadden er verder eigenlijk niks bij nodig; een flinke lading dumplings tezamen met een goede serie of fijne film vormen een prima avondmaal…. Maak je er minder, eet ze dan met bijvoorbeeld noodles en wat kort gebakken paksoi.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten