woensdag 23 februari 2011

Jíj je zin winter....


Ok ok winter: als jij het vertikt om plaats te maken voor de zomer, dan maak ik gewoon nog één keer een wintermaal. Zuurkool-ovenschotel!










Wat heb je nodig voor vier personen?

- 2 zakjes zuurkool
- 4 porties aardappelpuree, zelfgemaakt of bij hoge uitzondering uit een zakje...

- 500 ml melk
- 500 gram rundergehakt

- pot appelcompote
- geraspte kaas

- kruiden: peper, zout, paprikapoeder, kruiden die je lekker vindt

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius en bak het gehakt in een pan zonder olie. Kruid het gehakt met de kruiden die je lekker vindt. Sowieso zout en peper! 2. Maak de aardappelpuree. Als je verse puree maakt, schil en kook je aardappelen (of je neemt een zakje voorgekookte en geschilde aardappelen) en stamp je ze fijn met de melk. 3. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. 4. Doe in een ovenschaal achtereenvolgens het gebakken gehakt, de zuurkool, de puree en de appelcompote. Strooi hier de kaas overeen en zet het ongeveer 20 minuten in de oven of tot wanneer het gerecht warm van binnen is.

Wat smaakt er lekker bij?
Niks, want deze ovenschotel is vullend zat :-)






1 opmerking: