maandag 27 september 2010

Tomatentaart met PistachePesto

Hoe een simpel recept van Albert Heijn verrassend kan zijn. En dat kwam door de pesto. Terwijl ik dacht een standaard taart met tomaten, mozzarella, geitenkaas en groene pesto te maken, kwam er een taart met pistache-smaak uit de oven. Dat kwam doordat de gewone groene pesto op was en er alleen nog een mysterieus potje Pesto di Pistacchio in de koelkast stond. Geen idee hoe het potje er ooit terechtgekomen was; misschien hadden we ‘m meegenomen van vakantie, misschien stond het er al voordat ik hier woonde. Het maakt niet uit: de inhoud ervan gebruikte ik voor de taartbodem en bleek de taart veel spannender te maken dan Albert Heijn hem bedoeld had. Probleem: ik weet dus niet waar deze pesto te koop is. Maar dat ga ik uitzoeken zodra het potje leeg is.

Wat heb je nodig voor de taart?
- 5 plakje
s deeg voor hartige taart, uit de diepvries
- 1 bol mozzarella
- 6 romatomaten
- 5 eetlepels Pesto di Pistacchio (het merk heet Sicilia Perfetta)
- 2 tenen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 150 gram geitenkaas (Albert Heijn zegt feta maar ik vind geitenkaas lekkerder in dit recept!)
- lage taartvorm

Hoe maak je het?
1. Laat het deeg ontdooien en verwarm de oven voor (225 °C of gasovenstand 5). 2. Mozzarella laten uitlekken en in plakken snijden. Tomaten schoonmaken en in plakjes snijden. 3. Taartvorm invetten en bekleden met de deegplakjes. Bodem met vork inprikken en even blind bakken: leg een stukje bakpapier over de bodem heen en strooi hierop wat droge bonen of goedkope rijst. Dan e
en paar minuutjes in de oven en de bodem wordt straks met de vulling minder zompig. 4. Bodem besmeren met de pesto en hier overheen de plakken tomaat en mozzarella leggen. 5. Knoflook pellen, boven kommetje uitpersen en de olie erdoorheen roeren. 6. Taart besprenkelen met de olie en in de oven in ong. 20 minuten bakken. 7. Daarna de geitenkaas verkruimelen over de taart en ‘m nog twee minuutjes in de hete oven terugzetten.

Wat smaakt er lekker bij?
Salade van bijvoorbeeld doperwtjes en rucola.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten